Petra Tomáše nahradil v středočeském zastupitelstvu odborník na školství pirátský kandidát Petr Chaluš

Petr Chaluš je jako odborník na školství také místopředsedou výboru zastupitelstva středočeského kraje pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost.  Povoláním je metodik v Národním pedagogickém institutu, koordinátor Národního centra Euroguidance pod programem Erasmus+ a dobrovolnicky předsedá organizaci Fórum rodičů.

“Budu se věnovat například podpoře členů školských rad, ve kterých se zástupci učitelů, rodičů, studentů a zřizovatelů podílí na rozvoji škol v demokratickém dialogu,” představuje své plány Chaluš.

Personální změna nastala také v kontrolním výboru. Zastupitelé středočeského kraje do jeho řad schválili pirátskou nominatku Martu Martinovou, ředitelku obecně prospěšné společnosti působící v oblasti kultury.

“Ve výboru se chci zaměřit na to, zda jsou usnesení orgánů kraje skutečně naplňována smysluplně a transparentně, tak jak je i cílem Pirátů v zastupitelstvu," říká Martinová, která bude rovněž za Piráty kandidovat v podzimních volbách do zastupitelstva kraje z čtvrtého místa.

Kontrolní výbor dohlíží na plnění usnesení zastupitelstva a rady a dodržování právních předpisů ostatními výbory a krajským úřadem na úseku samostatné působnosti.

Tento článek byl sdílen z jiného webu. Originál si můžete přečíst zde.